28 Ekim 2007 Pazar

Dizayn düzen demektir ? Holi Şit.


Buralar kompile 'Site'.
31 Ekim Çarşamba jüri var. Ön jüri.

House2Work1 yapısını koyacağımız site'ı yaptık geçen. Arazinin etrafındaki binaların cephelerini yaptık (13 katlı bi apartmanın dört cephesi!?), kotlar falan. Güzel oldu. Yordu.

Ön jüri mevzusuysa yapacağımız kekin kalıbı. Kalıp=altlıkmış.
Yapı içini organize etmeden, ulaşılabilirliği ifade edecez. Final jürisinden daha zor sanki. 1/200+1/100 maket olacak. Skeç mkeç.

Baver: "Vitruvius demiş ki: 'Mimariye hakim olmak isteyen her türlü sosyal konuya da hakim olmalı; fizik, tıp, güzel sanatlar, matematik bla bla.'"
Vitruvius zamanında calculus mü vardı arkadaş,kardiyoloji diye bi dal mı vardı.

18 Ekim 2007 Perşembe

Kardelen Ayşeee Kardelen Ayşe.




Japon yapıyo arkadaş.

Mahatma Gandhi Caddesi, Ufuk 1 Sitesi yanı boş arazi, orayı dolduracağım.

13 Ekim 2007 Cumartesi

Renaissance



Renaissance, Christian Volckman adlı Fransız yönetmenin animasyon (siyahbeyaz 3d tabanlı) noir filmi. Film 2054'teki bi kaçırılma&kovalanma hikayesini anlatıyor ve fazlasıyla başarılı. Benim şu satırları döşememin sebebiyse filmdeki distopyanın tasarımının fazlasıyla özenilmiş, detaylarına kafa yorulmuş olması. Ucubik küresel binalardan oluşan bi gelecek tasviri yerine, kendini farkettirecek bişeyler denenmiş. Daha sonra gugılda arattırdım, yönetmen de konuya taktığını kabul etmiş, evet benim demiş.

Jüri biter yazı kalır...




Altıkolonaltıpabuçüçslebin sonuna geldik. Isınma turu gibi geçti bu ara, fena da olmadı, adaptasyon-artikülasyon-sirkülasyon.. Evet ne diyorduk? Maket için çürüdüm üç gün, eski sabahlamarımız da an itibariyle yok, cumadan salıya, sabah sekiz akşam onbir diyerek devlet memurluğuna meydan okuduk, okudum. En başta tiksinsem de fena olmadı diyorum, di mi yov?

Yeni ödev 2,5 aylık dönemi kapsayacak olan 2house 1work hikayesi: iki ortak var hem private hem public bu adamlar, aileleri var, aynı bütünlük içerisinde (under the same roof?) yaşayacaklar iki ayrı space'de, ortak noktalarıysa çalışacakları mekan&ofis kırması space. İlk gerçekçi işimiz bugüne kadarki. Site ise GOP'taki Mahatma Gandhi Caddesi'nde boş bi arazi. Arazi demek hakaret olası zira karşısındaki binadan daire kirası sorduk amca "onüçbindolar" deyince benim gözlerime bi perde indi. Mekan çok şahane ama.



Yeni ödev öncesi case study ayağına "bir mimar bir eser" araştırması&detaylandırması var, ben Rem Koolhaas'ın Maison a Bordeaux'süyle ilgileniyorum. Ev hakkaten çok güzel. Gidip görülesi, Rem Koolhaas öpülesi.

1 Ekim 2007 Pazartesi

Arch 201 ilk jüriye doğru, ve diğerleri...



İlk projenin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Posterler hazırladık, proposal (bu kelimeye alternatif bulmalı-öneri,deneme hoş değil) maketler hazırlandı. Free plan free façade diyerek yapılanlar olgunlaştı. Ama ben hala şüpheler içinde, "delirium"lardayım. Katl-i vacip şeyler türetiyorum sürekli.

Dolu-ya koy-dum alma-dı.
Boşa koy-dum dolma-dı.

Deneme bir ki, jüri 8 ekim pazartesi. Maket fotoğraflarımı ve fotoğrafları yayınlayacam, düzene koymaya çalışıyorum.

Arch 221- Suna Güven sanat tarihi dersi veriyor, ders dolu dolu ama ben dolamıyorum, daha fazla ilgi göstermek lazım. Lisede sanat tarihi dersi alan bir insan duysam "oha ne güzel" derdim, şimdiyse ilgi göstermiyorum, serde denyoluk var, evet.

Cuma günü diğer section'umuz (takribi 50 kişi-vasati 40 çöp) Antalya'ya gidiyor. Projeleri köy temalı. Daha fazla bilgiyi başkasına yazdıracam burada.


Yüksek Sakatat: "Belki üstümüzden Corbusier geçeeer.."

Haluk "the God" Zelef, "Freehand Architectural Drawing" dersi veriyor. Alamıyorum, almayı isterdim.